ADANA / SARIÇAM - Ömer Kanaatbilen Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine  Ömer Kanaatbilen Ortaokulu Kurum Müdürümüz ,  Beden eğitimi  Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sarıçam yörük ormanında doğa yürüyüşü gerçekleştirmişlerdir.

Okulumuzda ki tatbikattan görüntüler

Haz

School is Cool projesi kapsamında Adana mıza İspanyadan ve Yunanistandan misafirlerimiz geldi. yöremizde biyoloji ve dış alan etkinlikleri konulu çalışmalarımızı sergiledik. Öğrencilerin farkındalıklarını geliştirdik.

Yaptığımız Etkinlikler:

• UZAY BİLİMLERİ VE GÜNEŞ ENERJİSİNİN MERKEZİ: Çukurova Üniversitesi'ne gittik. Orada uzay bilimleri ve güneş enerjisi merkezi var. Güneş'i teleskopla gözlemledik ve uzay bilimlerine dair yeni şeyler öğrendik. • BOTANİK BAHÇESİ: Üniversitenin botanik bahçesini gezdik. Orada çok fazla bitki türü var. “Bunu hayal et” diye bir uygulama indirdik. Bu uygulama ile bitkiler hakkında bilgi edinebildik. Öğrenmek istediğimiz bitkinin fotoğrafını çekmemiz o kadar kolay oldu ki uygulama, uygulama hakkında birçok bilgi verdi. • PERİ BACALARI: Peribacalarının nasıl oluştuğunu anlatan videoyu tüm grup izledi. Ertesi gün peri bacalarını gözlemlemek için Kapadokya'ya gittik. Birbirinden farklı, farklı renklerde peribacalarının bulunduğu büyük bir vadiydi. • Tarsus'ta bir yeraltı şehrine gittik. Öğrenciler antik çağda insanların nasıl yaşadığını gözlemlediler. • TARSUS ŞELALESİ: Şelalenin etrafında dolaşıp su ve rüzgar sesi eşliğinde eğlendik.

Ekm

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞLATMIŞ OLDUĞU ADANA OKUYOR PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ BİRLİKTE OKUYOR.

May

Öğrencilerimiz Scool is Cool Projesi kapsamında İspanya nın Lorca şehrinde Erasmus + Etkinliiklerine katılmış olup okulumuzu temsil etmişlerdir

May