School Is Cool Projesi Kapsamında Proje Ortaklarımız İspanya ve Yunanistan Adana'da

School is Cool projesi kapsamında Adana mıza İspanyadan ve Yunanistandan misafirlerimiz geldi. yöremizde biyoloji ve dış alan etkinlikleri konulu çalışmalarımızı sergiledik. Öğrencilerin farkındalıklarını geliştirdik.

Yaptığımız Etkinlikler:

• UZAY BİLİMLERİ VE GÜNEŞ ENERJİSİNİN MERKEZİ: Çukurova Üniversitesi'ne gittik. Orada uzay bilimleri ve güneş enerjisi merkezi var. Güneş'i teleskopla gözlemledik ve uzay bilimlerine dair yeni şeyler öğrendik. • BOTANİK BAHÇESİ: Üniversitenin botanik bahçesini gezdik. Orada çok fazla bitki türü var. “Bunu hayal et” diye bir uygulama indirdik. Bu uygulama ile bitkiler hakkında bilgi edinebildik. Öğrenmek istediğimiz bitkinin fotoğrafını çekmemiz o kadar kolay oldu ki uygulama, uygulama hakkında birçok bilgi verdi. • PERİ BACALARI: Peribacalarının nasıl oluştuğunu anlatan videoyu tüm grup izledi. Ertesi gün peri bacalarını gözlemlemek için Kapadokya'ya gittik. Birbirinden farklı, farklı renklerde peribacalarının bulunduğu büyük bir vadiydi. • Tarsus'ta bir yeraltı şehrine gittik. Öğrenciler antik çağda insanların nasıl yaşadığını gözlemlediler. • TARSUS ŞELALESİ: Şelalenin etrafında dolaşıp su ve rüzgar sesi eşliğinde eğlendik.

27-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-2024

OUTDOOR ACTIVITIES OF BIOLOGY AND GEAOGRAPHY

•THE CENTER OF SPACE SCIENCES AND SOLAR ENERGY: We went Çukurova University. There is a center of space sciences and solar energy there. We observed the Sun with a telescope and learned new things about the space sciences.

•BOTANIC GARDEN: We visited the botanic garden of the university. There are so many plant species there. We downloaded an application called “picture this”. With this application we could learn information about the plants. It was so easy we took the photo of the plant we wanted to learn about and the application gave many information about the application.

•FAIRY CHIMNEYS: The whole group watched a video about how the fairy chimneys occur.  The following day we went to Cappadocia to observe the fairy chimneys. It was a big valley with lots of different kinds of fairy chimneys with different colours.

•In Tarsus we went to an underground city. The students could observe how the people used to live in ancient time.

•TARSUS WATERFALL: We walked around the waterfall and had fun with the sound of the water and wind.

Yayın: 01.06.2023 - Güncelleme: 27.02.2024 08:39 - Görüntülenme: 137