ADANA / SARIÇAM - Ömer Kanaatbilen Ortaokulu

Yeni Erasmus+ Projemiz

Yeni Erasmus+ Projemizi hayata geçiriyoruz. Projelerde emeği geçen başta ortaklarımızla iletişimimizi sağlayan koordinasyon sorumlusu  İngilizce Öğretmeni Çiğdem Konak a Davranış Beceri Etkinlikleri ve Psikososyal çalışmalarda destek olan Okul Psikolojik Danışmanı Kemal İleri ye Psikodrama etkinlikleriye öğrencileri beceri eğitimi sunan Türkçe Öğretmeni Aysun Sönmez e çalışmalarımızda sinerjiyi yakalayn ve konsensüs oluşturan projelerde desteklerini sunan Okul Müdürümüz Yusuf Sarsal a Ömer Kanaatbilen Ortaokulu ailesi olarak teşekkür ederiz. Bu porojede birlikte çalışmak isteyen öğrencilerimiz proje ekibine başvuruda bulunabilirler.

"Su Uzmanları"                      " Exchange of Good Practices "

Su, yeryüzündeki varlığımızın temel bir unsurudur ve buna rağmen, bazen onu çok fazla alma eğilimindeyiz. Suyun olmaması canlı organizmanın hayatta kalmasını imkânsız kılar. Ancak istatistikler, birden fazla Dünya çapında milyarlarca insanın tatlı su kaynaklarına erişimi kısıtlı veya hiç yok olduğunu söylüyor. Dünya su rezervinin% 3'ünden azı taze,% 2,5'i soğuk kıtalarda katı halde depolanmıştır. Sonuç olarak, insanlığın taze ürünlerin sadece% 0,5'ine doğrudan erişimi vardır. (ihtiyaçlarını karşılamak için dünyadaki su).Yukarıdaki rakamlar göz önüne alındığında, tatlı su kaynaklarının tüketiminde sorumluluk eksikliği,

bundan sonra milyarlarca insanı etkileyecek. Proje gerçek bir ihtiyaçtan doğdu; sırayla ortaklık kurduk genç nesli bu konuda eğitmek ve sorumluluk sahibi geleceğin yetişkinleri olarak gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz.Proje boyunca, öğrenciler su yönetimi ve tüketimi hakkında bilgi edinmek için birden fazla fırsata sahip olacaklar.atalarının algısına göre su sorunu, tüketim alışkanlıklarını mevcut durumun ihtiyaçlarına göre uyarlar ve insanlığın geleceği üzerindeki etkilerler. Katılımcılar, rasyonel su kullanımının aktif savunucuları ve savunucuları haline gelecek, topluluk kampanyası başlatın, yerel üyelerinin su tüketimine yönelik davranışlarını araştıracak ve ortaklık içindeki sonuçlar değerlendirilecektir.

Water is a fundamental element of our existence on earth and despite this fact, we sometimes tend to take it too much for granted. Absence of water makes it impossible for living organism to survive. However, statistics show that over one billion people worldwide have limited or no access to fresh water supplies. Less than 3% of world water reserve is fresh, while 2.5 % is deposited in solid state in cold continents. As a result, humanity has direct access to just 0.5% of the fresh water in the world to satisfy its needs. Considering the figures above, lack of responsibility in the consumption of fresh water resources can generate a crisis that will is likely to affect billions of people hereafter. The project emerges from a genuine need; we have partnered up in order to educate the young generation on this issue and contribute to their development into responsible future adults. Throughout the project, they will have multiple opportunities to learn about water management and consumption, look into the water issue from their ancestors' perception, adapt the consumption habits to the needs of the current situation and the effects on the future of mankind. Participants will develop into active defenders and advocates of rational water usage, initiate community campaign, investigate on their local members' behaviour towards water consumption and share the results within the partnership.

PROJE ORTAKLARIMIZ

Elemantary School István Bocskai MACARİSTAN     Project Coordinator