Smart Up and Step Up

Okulumuzun yeni bir Erasmus+ projesi var: Smart Up and Step Up! Bu proje 2022 yılında Polonya, Romanya ve Türkiye’den okullarla hayata geçmiştir. Projenin amacı dijitalleşen dünyada hareketsiz kalan gençleri sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya teşvik etmektir. Günümüzde çoğu genç sosyal medyaya bağımlı hale geliyor ve tüm boş zamanlarını akıllı telefon kullanarak geçiriyor. Gençler fiziksel aktivitenin önemini neredeyse unutmuş durumdalar. Okullarda yapılan araştırmalara göre spora ilgi duyan ve düzenli olarak spor aktivitelerine katılan çocukların sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Bu nedenle, Smart Up and Step Up! projesi düzenli egzersizleri ve spor aktivitelerini teşvik edecektir. Proje süresince, öğrencilere boş zamanlarını aktif olarak geçirmenin birçok yolu gösterilecektir. Gerçekleştirilen tüm proje faaliyetleri, öğrencileri fiziksel olarak aktif olmaya teşvik edecektir. Proje süresince öğrenciler, sosyal medyanın sürekli kullanımının olumsuz taraflarını da görecekler. Proje faaliyetleri, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde açık ve kapalı alan fiziksel aktiviteyi teşvik edecek şekilde tasarlanacaktır. Projeye katılım sayesinde öğrenciler ayrıca kişilerarası ve iletişim becerilerini geliştirecek ve farklı ülkelerden akranlarıyla fikir ve fikir alışverişinde bulunacaklardır. Projeye katılan öğrenciler takım çalışması becerilerini geliştirecek, sporun çeşitli yönlerini gösteren ürünler - fotoğraflar, takvimler, e-kitaplar, posterler, filmler vb. - oluşturmak için işbirliği yapacaklardır. Ayrıca yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, karar verme, müzakere ve arabuluculuk becerilerini de geliştireceklerdir. Dahası proje süresince iletişim dili İngilizce olacağı için İngilizcelerini de pekiştireceklerdir. Proje etkinlikleri sayesinde öğrenciler düzenli fiziksel egzersizlerin önemini fark edeceklerdir. Proje katılımcıları, farklı spor türlerini analiz ederek avantaj ve dezavantajlarını değerlendirerek kendilerine en uygun spor disiplinini bilinçli olarak seçebilecekler. Proje faaliyetleri, fiziksel aktivitenin gençlerin motivasyonu yüksek, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi yetişkinler olmalarına yardımcı olan çok etkili bir araç olabileceğini kanıtlayacak şekilde geliştirilecektir.

Yayın: 30.03.2023 - Güncelleme: 16.05.2024 21:08 - Görüntülenme: 148