T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Ömer Kanaatbilen Ortaokulu

Ömer KANAATBİLEN

Okulumuzun yapımında emeği olan Ömer KANAATBİLEN, 1926 yılında Adana'nın Kçprülü Mahallesinde doğmuştur.Ailenin üç çocuğundan ortanca olanıdır.Anne ve babası İstiklal Harbi sırasında Bosna'dan Anadolu'ya  göç eden göçmenlerdendir. Babası Salih Efendi, Kurtuluş savaşı sırasında Kocatepe Cephesinde savaşmıştır.

Bu savaşta yaralanarak  gazi olmuştur.Salih efendi Cumhuriyetin ilanından sonra iskan edildikleri köprülü mahallesinde uzun sürede muhtarlık yapmıştır. Aile fertleri Avurpa-Osmanlı-Türk ve İslam kültürlerinin bütün özelliklerini yaşamlarında uygulamışlardır.

Aile her zaman dürüst, adil, çalışkan ve hayırsever birer yurttaşlar olarak çevrelerinden hep saygı görmüşlerdir. 1934 yılında soyadı kanunu ile Salih Efendi Ailesi "KANAATBİLEN" soyadını almışlardır. Ömer bey, ilköğretim tahsilini Köprülü İlkokulunda tamamlamıştır. Ayrıca kendi çocuklarınıda bu okulda okutmuştur.

Yaşadığı mahalleye Cengiz Yopel İlkokulunu'nun kazandırılmasında da maddi ve manevi katkıları olmuştur. Ömer bey bu dönemlerde  çiftçilik, ticareti emlakçılık ve kısa bir sürede sanayii ile uğraşmıştır.

1952 yılında Adeviye Hanım ile evlenmiş,  dördü kız, biri erkek olmak üzere beş çocukları olmuştur. Hepsi evli olan çocuklarından 11 torunu  vardır.Ömer bey bütün hayatı boyunca  kendisini Eğitim ve Öğretim hizmetine adamıştır..

Ömer KANAATBİLEN,  15 aralık 2003  tarihinde hastalanarak vefat etmiştir. 

Ömer KANAATBİLEN ve ailesi, onun adını yaşattığı bu okulda okuyarak mezun olacak kıymetli ve çalışkan Türk çocuklarına başarılarıyla ömür boyu guru duyacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 20:09 - Görüntülenme: 104
  Beğen | 0  kişi beğendi