Ömer Kanaatbilen Ortaokulu

GÜLTEPE MAHALLESİ ÇATALAN CADDESİ 635 SOKAK NO 3 SARIÇAM/ADANA
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, milli ve manevi hislere sahip, doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir. İlköğretim alanında yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek ‘ model okullardan’ olmak kurumumuzun vizyonudur.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
OKULUMUZ SARIÇAMIN EN BAŞARILI ve GÖZDE OKULLARINDAN BİRİSİDİR.
Öğretim Şekli :İKİLİ ( Ortaokul, Sabah Grubudur.)
KLİMA
Ulaşım
YENİ YERLEŞİM TOKİ YE GİDEN ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ VE KİREMİTHANE DOLMUŞLARI , BELEDİYE OTOBÜSLERİ
ÖĞRENCİ ve ÖĞRETMEN SERVİSİ MEVCUT
ÇATALAN CADDESİ GÜLTEPE MAHALLESİ SARIÇAM/ADANA
İLÇE 2 KM, İL 10 KM
MASA TENİSİ, VOLEYBOL, HENTBOL, STEP, FUTBOL, BOCCE, STRANÇ,
TÜBİTAK BİLİM FUARI, BİLİM ŞENLİKLERİ, TEKNOLOJİ ve TASARIM SERGİSİ
TÜBİTAK PROJELERİ, TED-BAŞARI HER YERDE, TEKNOLOJİ ve TASARIM PROJELERİ
AB PROJE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRMEKTEDİR.
Diğer Hususlar
OKULUMUZDA BAĞLAMA, GİTAR, MEHTER TAKIMI İÇİN KURSLARIMIZIN YANİ SIRA HALK EĞİTİM KAPSAMINDA VELİLERİMİZ İÇİN DE KURSLARIMIZ MEVCUTTUR.